

0
79
מתוך
100
לפי
1
מדרגים





הוסף חוות דעת
ערוך פרטי עסק
דווח על בעיה בכרטיס העסק
ערוך את פרטי העסק
0
תווים
(35 תווים לפחות)




כללי
לאדם

דירוג רמקול






פשוט מצוין
סבבה לגמרי
בסדר גמור
מאכזב
מתחת לכל ביקורת
שגיאה
פרסם את חוות הדעת שלי

80 מתוך 100
לפני מספר חודשים אחד מחברי הסב את תשומת ליבי לכך שבשיכון ד' בב"ש ישנה פינת חמד עם פסטות מדהימות ושמו קפה רינגלבלום והוסיף שהמקום משקם במקום נערים טעוני טיפוח הדבר הצליח לסקרן אותי וכשחזרתי לביתי פתחתי את האינטרנט בערך קפה רינגלבלום ועיני נעורו מהכתבות החמות על המקום.
"קפה רינגלבלום הינו פרויקט חברתי כלכלי השם לו למטרה לספק הכשרה מקצועית ומענה טיפולי לנוער בסיכון. בית הקפה משתמש בעבודה ככלי טיפולי: כל נער/ה בבית הקפה מחויב לתוכנית טיפולית הכוללת יעדי הצלחה מדידים. במהלך העבודה מחויב כול עובד לפגישה שבועית עם עו"ס."
"'רינגלבלום אוכל.בית.קפה' הינה יוזמה של עמותת "תור המדבר". בית הקפה הוקם במטרה לסייע ולהעצים נוער בסיכון בבאר שבע.
המקום מציע חווית גורמה במחירים עממיים תוך ערך מוסף של עשייה חברתית.בני נוער מוצאים לעצמם במקום - תעסוקה,פינה חמה,חברה ומקום חינוכי-טיפולי. חברי עמותת "תור המדבר" החלו לשפץ ולעצב את המקום לפני כשנה, לאט לאט בית הקפה קיבל מראה מקסים ומזמין אשר זכה לדברי חברי העמותה בכינוי 'פרויקט הדגל של העמותה'.בנוסף לעשייה העסקית,החינוכית והחברתית, ישנה עובדת סוציאלית שמלווה את בני הנוער במסגרת שהותם ועבודתם במקום.
המנהל של בית הקפה ויזם הפרויקט הינו - נועם הורוביץ שאליו הצטרפו לעשייה - המעצב גד הלפרין, מנהל רשת בתי הקפה 'קפה קפה' אבינועם בן מוחה, השף ניר צוק, יוסי שוורץ הבעלים של קבוצת הפורום ועוד.
הורוביץ מדגיש כי הנוער מהווה את עמוד התווך של המקום, למטרתו הוקם בית הקפה והנוער הוא זה שמפעיל אותו ומקבל את האפשרות לתרום ולמצוא בו פינה חמה לשיתוף ותמיכה.
כמו כן שותפים נוספים שצוינו במסגרת הפרויקט הם - ציונות 2000, אשלים, מתן , פרויקט נקודת מפנה של הבנק הבינ"ל, קרן הביטוח הלאומי לנוער בסיכון ועוד."
http://www.shatil.org.il/node/28396
ראו כתבה מצולמת על המקום
http://www.mako.co.il/news-channel2/Weekend-Newscast/Article-9faf97f18a8c621004.htm
בביקורי הראשון במקום בחודש יוני התאכזבתי אכזבה רבתי מהמקום ולאחר מחשבה רבה החלטתי לעלות את הדברים על הכתב מתוך צפיה שמנהל המקום יראה זאת ויפנה אלי ואומנם כך קרה לשמחתי ואלעד עטיה מנהל המסעדה יצר עימי קשר והתעניין בתקלות והבטיח שהכל יטופל ובמידי
הכתבה שהביאה לפרשת הדרכים
אתמול הזמנתי מקום ברינגלבלום לשעה 21.00, הגענו למקום ומבחוץ המקום נראה מדהים ביופיו פינת חמד במרכז שכונת ד'. נכנסו אני ובת זוגי ועד שלא הערנו את תשומת לב המלצרית לקיומינו איש לא ניגש אלינו, דבר שנתן לנו זמן להתרשם מהמקום המצוחצח אך מרוהט באופן ספרטני משהו בניגוד לחיצוניותו המרשימה. כשפנינו למלצרית הצגנו עצמנו והבהרנו לה שהזמנו מקום לשעה 21.00 על המרפסת היא נשארה עמומה לשניה מאחר וכל המקומות במרפסת היו תפוסים על ידי סועדים שהסבו ברגע זה לשולחן אך התעשתה במהירות והוציאו לנו שולחן החוצה למרפסת (לא בדיוק מקום נח משהו חצי על דלת הכניסה) התישבנו לרווחתנו על שולחן פוליאריטן וכסאות פוליאריטן, זהו הריהוט במקום ספארטני משהו, אני ובת זוגי ניהלנו שיחה קולחת של 15 דקות ויכולנו להמשיך כך עוד 30 דקות באם לא היינו פונים למלצרית שאיש לא ניגש אלינו. מיד לאחר שהערתי ארחו את שולחננו במפית נייר וסכו"ם וניגשו לקבל את ההזמנה התפריט מצומצם וחסר והוא בנוי בעיקרו על ארוחות הדיל צהריים שלהם, רק לאחר שפנינו לקבלת הסבר והמלצות עשו כן. הזמנו מנת פתיח של קרוסטיני עם פטריות שהוגש אחרי 15 דקות אבל היה לעילא ולעילא
Mishael מישאל Pumpiansky פומפיאנסקי11 יוני
מנת ספגטי ברוטב אליו אוליו שיצא תוך 20 דקות והיה טפל בטעמו חבל מנת ניוקי תפוא"ד ברוטב חמאה לבנה וגבינת פרמזן - הגיע לשולחן אחרי 30 דקות קרה מהמקרר לאחר פנייתי למלצרית נלקחה המנה והוחלפה חזרה לשולחן כמעדן עילאי נימוך טעים ומתובל כדוואי (חבל על התקלה) את הארוחה ליווי 1/3 בירה קרלסברג מהחבית שהיתה מזוגה כיאות וצוננת וכוס יין לבן. למנה אחרונה הוזמנו ע"י הבית לסופלה שוקולד חמוד כל הארוחה כולל תשר עלתה 140 ש"ח מחיר הגיוני בהחלט השרות במקום הוא סופר אדיב אבל לוקה מאוד בחסר טעון שיפור הזמנים של קבלת השרות באמת מתאימים לנגב הכל בזמנו הוא הערות והארות המקום חמוד מאוד השרות אדיב אך איטי עד כדי אבסורד האוכל מדהים אבל ככל הנראה לא מוקפד ומכאן נובעות התקלות המקום נראה כאילו מתנהל מעצמו ללא יד מכוונת ונותן הרגשה לא נעימה לסועד המחיר עממי שווה ערך לתמורה חבל חבל למקום יש פוטנציאל אדיר
מאז חודש יוני פקדתי את המקום מספר פעמים ובכל פעם שהגעתי נעלמתי דם אל מול השינוי לטובה שחל במסעדה.
ראשית הוסיפו למסעדה פינות ישיבה מקש שהכניסו חמימות ורוגע ושיפרו את פניה ללא הכר
צוות המלצרים השתפר והוצאת המזון השתפרה.
והפסטות, הניוקי, הברוסקטות וכל מנות המסעדה מדהימות בטעמן העילאי והכל תחת אינו הפקוחה של שף
המסעדה קים נווה שעושה מלאכתו נאמנה.
יותר משמחתי לראות כיצד בתוך שלושה חודשים הצלחתם לעשות מהפך כה גדול ועל כך הוקרתי לאלעד עטיה מנהל המסעדה והשף קים נווה.
מומלץ מומלץ בחם במיוחד בערבים לשבת על המרפסת ה"חמימה" לאור נרות ולהנות מאווירה מדהימה וארוחת פסטה מדהימה מלווה בכוס יין לבן צונן ושרות אדיב ומקצועי.
המנה האהובה עלי במקום היא ניוקי בחמאה וגבינת פרמזן או ניוקי ברוטב עגבניות נסו ולא תצטערו
כתבה מצולמת : http://cafe.mouse.co.il/post/1707597/